Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, accepţi modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici aici

X

   

Informaţii utile


Stagiile de practică în domeniul editorial

Stagiile de practică se vor desfășura în perioada octombrie-noiembrie 2015 în unele dintre cele mai importante edituri din România.

Pe parcursul celor două luni, un student va efectua numărul de ore de practică din planul de învățământ al anului universitar 2015-2016 într-o singură editură, procesul de repartizare a studenților în edituri fiind aleatoriu.

Întrucât proiectul dorește experimentarea nu doar a responsabilităților, ci și a beneficiilor unui loc de muncă real, se vor acorda subvenții în valoare de 10 lei/oră pentru fiecare participant care finalizează stagiul de practică. Studenții vor fi îndrumați și notați de către tutorii și supervizorii de practică, iar cei mai implicați și motivați dintre ei vor avea ocazia de a desfășura o vizită de studiu în Grecia. De asemenea, în cazul în care un student se afirmă în cadrul unei edituri, există chiar posibilitatea finalizării stagiului de practică printr-o angajare.

Proiectul reprezintă o oportunitate pentru studenți de a-și dezvolta aptitudinile de muncă prin însușirea de noțiuni și competențe practice din mediul editorial, cum ar fi:

 • Structura cărții și negocierea cu autorul;
 • Rolul editorului în cadrul parcursului cărții de la autor la cititor;
 • Descrierea muncii complexe a editorului;
 • Elemente, principii și procese în editarea de carte;
 • Probleme de editare și redactare în cazul ficțiunii (proză, teatru);
 • Probleme de editare și redactare în cazul non-ficțiunii (lucrări științifice, istorie, filosofie, eseistică) și rolul consilierului științific;
 • Traducerea cărților. Tehnici de respectare a textului original;
 • Simțul limbii. Redactare, corectură, probleme de stil;
 • Editarea cărților în format electronic și realizarea audiobook-urilor;
 • Norme de editare. Corectura, tehnoredactarea și urmarirea producției;
 • Drepturile de autor, agenții literare;
 • Marketing și PR în lumea editorială.

Sesiunile de consiliere profesională 

Pentru studenții implicați în proiect vor fi organizate 8 sesiuni de consiliere de grup de câte 2-4 de ore și 160 de sesiuni de consiliere individuală de câte 2 ore, timp în care specialiștii în consiliere vor evalua aptitudinile și competențele studenților (fișa de consiliere), îi vor învăța sa își realizeze un plan de carieră, să redacteze un CV și o scrisoare de intenție și le vor oferi informații care îi vor pregăti pe viitorii absolvenți pentru alegerea angajatorului și realizarea unei bune impresii la întâlnirea cu acesta.

Mai multe informaţii despre activitatea de consiliere profesională şi structurarea sesiunilor puteţi afla aici.

Vizita de studiu în Grecia 

Cel puţin 25 dintre cei mai merituoşi studenţi vor avea oportunitatea de a efectua o vizită de studiu la partenerul grec Diastasi Training and Consulting Services în perioada 14-20 Decembrie 2015.

 

Noutăţi

Conferinţe de încheiere a proiectului DIGIPUB

Proiectul european "Competente digitale pentru piata editoriala in era publicatiilor electronice" – DIGIPUB - a ajuns la final. 

Citiţi mai multe ...

Proiectul european DIGIPUB a oferit practică plătită în edituri pentru 167 de studenți

167 de studenți interesați de domeniul editorial au beneficiat, timp de câteva luni, de practică plătită în marile edituri din România și de consiliere profesională,

Citiţi mai multe ...